Як слід чинити християнину під час хвороби

Браття! Коли кого з нас спіткає хвороба, і особливо тяжка і тривала, ми звичайно нічого не шкодуємо для її лікування, шукаємо допомоги в лікарів, витрачаємо гроші на них і ліки; але дуже часто трапляється, що допомога їх буває зовсім даремна. Хвороба упирається, дух упадає, і ми абсолютно зневіряємося у своєму одужанні. Становище жахливе! Що нам робити в ньому?

У стані хвороби ми повинні робити от що: зміцнитися вірою, розв’язати усі гріховні узи, що досі зв’язували нас, дати обіцянку на майбутнє виправити своє життя і полегшити, по можливості, долю тих, хто страждає.

Адже чому ми часто при всілякій допомозі з боку лікарів не отримуємо від них користі? Бо відмовляється допомагати нам Бог. А це чому? Через те, що ми самі забуваємо про Нього, не сподіваємося на Нього, не звертаємося до Нього по допомогу. Отже, приймемо ж на майбутнє цю пораду і під час хвороби будемо нею послуговуватися. А чому лише під час хвороби? Ні, краще зробимо, якщо наслідуватимемо її і до хвороби, і повсякчас. Амінь.