День тридцятий

«Ісус же, підізвавши їх, сказав: ви знаєте, що князі народів панують над ними, і вельможі володіють ними. Не так буде у вас: але хто хоче між вами бути більшим, нехай буде вам слугою. І хто хоче між вами бути першим, нехай буде вам рабом. Так само Син Людський не для того прийшов, щоб Йому служили, а щоб послужити і віддати душу Свою на спасіння багатьох» (Мф. 20:25-28).

Ісус радіє, що може виконувати волю Небесного Отця і таким чином виявляти Свою безмежну до Нього Любов. Як кажуть богослови, саме Святий Дух є Любов’ю Отця і Сина.

Молитва священика перед благословенням наприкінці Божественної Літургії св. Івана Золотоустого на споживання Святих Дарів: «Сповнення закону і пророків Сам єси, Христе Боже наш. Ти, що сповнив увесь Отчий задум, сповни радости й веселости серця наші завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь».

Наші гідність і цінність визначає передусім наше місце в Божому серці. Те, ким ми є для Бога, – це і є наш правдивий образ і гідність. Ми є діти Божі через Ісуса Христа – Єдинородного Сина Отця.

Помолімося за всіх духовних сиріт, щоб шукали любові Бога-Отця і прагнули виконувати Його волю; помолимось за всіх, хто має владу в державі і в Церкві.

<< День двадцять дев’ятий

День тридцять перший >>