У чому сенс життя?

Минулого разу ми визначили, що метою рубрики «Життя і ми» є пошук відповіді на питання «Навіщо ми прийшли в цей світ?», тобто в чому полягає сенс нашого життя. Що ж, прийшов час дати відповідь.

Сенс людського життя полягає в тому… щоб бути щасливим. «Тю, теж мені відкрили істину!» – мимоволі скаже хтось. Дивно, а що ви хотіли почути? Якусь закручену мудрість? Це диявол все перекручує, намагаючись збити людей зі шляху істинного. Часто його повторюють люди, коли начебто прості речі ускладнюють на догоду своєму самолюбству, а простіше кажучи – гордині. А в Бога, насправді, все просто: «Не гріши більше, щоб з тобою не сталося чого гіршого» (Ін. 5:14), – часто казав Христос зціленим людям. Що тут складне? Що тут не зрозуміле?

Складно відмовитися від гріха, від звичного життя, складно почати щось змінювати у своєму житті. Це дійсно складно. Буває складно узгоджувати своє життя з Божими заповідями, але ми самі порушуємо ці заповіді, самі собі ускладнюємо життя, а потім нарікаємо, що нам жити важко.

Так що, що б там люди не думали, що б там не казали, але базові християнські істини, цінності – доволі прості і зрозумілі «нетямущим» дітям, але часто не їх «мудрим» батькам: «Ісус сказав: славлю Тебе, Отче, Господи неба й землі, що Ти втаїв це від премудрих та розумних і відкрив те немовлятам» (Мф. 11:25). Чому таке відбувається? Це вже тема іншої розмови.

А ми повернемось до того, у  чому полягає сенс людського життя. Як вже зазначалося, сенс людського життя полягає в щасті. Але що таке бути щасливим? Багато хто скаже, що щастя – це благополуччя, успіх, слава, здоров’я, родина, діти і т. д. і т. п. Але в усіх цих речах є одна спільна риса – вони тимчасові, і на жаль, усі. Так що краще пов’язувати своє щастя з вічною цінністю – любов’ю. А єдине Джерело такої любові – це Бог. І не тільки – любові, але й інших благодатних дарів: «Плід же духа є: любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра, лагідність, стриманість» (Гал. 5:22,23). Саме в Богу людина знаходить істинне щастя, мир і спокій: «Тільки в Богові спокій душі моїй, тільки від Нього спасіння моє» (Пс. 61:2).

У житті в Богу, тобто коли людина живе згідно Його святих Заповідей і постанов, коли людина шукає Бога у своєму житті, покладається на Нього – полягає сенс людського життя.

Знайшовши відповідь на основне питання рубрики: «Навіщо ми прийшли в цей світ?», далі в ній ми будемо говорити про те, як в ньому жити, щоб відповідати Божому заклику: «Ви – світло світу… Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5:14,16)

Редакція сайту


Ваш коментар:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>