10 Неділя після П’ятидесятниці

У десяту неділю після П’ятидесятниці Православна Церква згадує зцілення Христом біснуватого юнака.

На божественній літургії цього дня читається наступний євангельський уривок: “Коли вони прийшли до народу, то підійшов до Нього чоловік і, ставши перед Ним на коліна, сказав: Господи! Помилуй сина мого; бо він на новий місяць біснується і тяжко страждає, бо часто кидається в огонь і часто у воду. Я приводив його до учеників Твоїх, та вони не змогли зцілити його. Ісус же, відповідаючи, сказав: о роде невірний і розбещений! Доки буду з вами, доки терпітиму вас? Приведіть його до Мене сюди. І заборонив йому Ісус, і біс вийшов з нього; і отрок зцілився у ту ж мить. Тоді ученики, приступивши до Ісуса на самоті, сказали: чому ми не змогли вигнати його? Ісус же сказав їм: через невір’я ваше. Бо істинно кажу вам: якщо ви матимете віру як зерно гірчичне і скажете горі цій: перейди звідси туди, і вона перейде; і не буде нічого неможливого для вас. Цей же рід виганяється тільки молитвою і постом.

Під час перебування їх у Галилеї, Ісус сказав їм: Син Людський буде виданий в руки людям, і уб’ють Його, і на третій день воскресне. І вони дуже засмутилися” (Євангеліє від Матфея 17:14-23 – текст надається згідно українського синодального перекладу Біблії)

Роздуми стосовно євангельського читання:

2017


2018


2019