Уздоровлення кровотечивої жінки

Текст:

Як ви зреагуєте на те, що хтось заважатиме вам виконувати покладене на вас завдання, місію? Напевно, не із захватом.

А що з цього приводу каже Біблія? «В покорі майте один одного за більшого від себе. Нехай кожен дбає не про своє, але кожен і про інших. Нехай у вас будуть ті самі думки, що й у Христі Ісусі!» (Фил. 2:3-5). Тобто Біблія ставить нам у приклад Спасителя. Як же Він чинив у ситуаціях, коли хтось заважав Йому виконувати Його місію? Про це розповідає історія уздоровлення кровотечивої жінки.

Це сталося невдовзі після зцілення гадаринського біснуватого, «аж ось прийшов муж, Яір на ім’я, що був старшим синагоги. Він припав до Ісусових ніг, та й став благати Його завітати до дому його» (Лк. 8:41). Що змусило чоловіка звернутися за допомогою до Ісуса? Тяжка хвороба його єдиної дванадцятирічної дочки. Як на це відреагував Ісус? Вирушив разом з учнями до дому схвильованого батька. Проте це було не так просто через натовп, який тиснув на Ісуса з усіх боків.

У цей момент «жінка одна, що дванадцять років хворою на кровотечу була, що ніхто вздоровити не міг її, підійшовши ззаду, доторкнулась до краю одежі Його, і хвилі тієї спинилася їй кровотеча!» (в. 43,44).

Христос відчувши як сила, яка зцілила хвору жінку, вийшла з Нього, спитався: «Хто доторкнувся до Мене?». На це відповів апостол Петро: «Учителю, народ коло Тебе он товпиться й тисне» (в. 45,46).

Хіба Спаситель не знав, хто саме доторкнувся до Нього? Звісно знав, проте хотів, щоб всі переконалися, передусім батько хворої дівчинки, що Він здатен зцілити усяку недугу. «А жінка, побачивши, що вона не втаїлась, трясучись, підійшла та й упала перед Ним, і призналася перед усіма людьми, чому доторкнулась до Нього, і як хвилі тієї одужала» (в. 47). Спаситель же словами у відповідь: «Дочко, твоя віра спасла тебе; іди з миром собі!» (в. 48), – наголосив, що не доторк, а віра жінки в саму можливість зцілення від Ісуса, стала причиною припинення кровотечі.

Який урок ми можемо здобути з цієї історії? Ісусу є діло до кожного з нас, Він готовий допомогти кожному, попри те, що нам у цьому може заважати оточення. Головне вірити в те, що ми Христу точно не байдужі: «Син бо Людський прийшов, щоб знайти та спасти, що загинуло!» (Лк. 19:10). Що ж сталося з дочкою Яіра мова піде наступного разу…

Братство “Vita

Усе по темі: 24 неділя після П’ятидесятниці