ВСТУП

Пророк Ісая пророчить народження Христа

Ця книга призначена для тих, хто бажає дізнатися щось про внутрішнє життя Творця світів, для тих, хто бажає дізнатися про головну надію християн. Якщо ви зовсім не вірите в існування Бога чи переконані, що Він не відкривається людям (бо нездатен для цього), то ця робота вам не підійде, вам потрібно спочатку переконатися в існуванні Творця Всесвіту, а вже потім дізнаватися про Його життя. А поки що ви, за безрозсудною своєю невірою, чужі для Господа (не за природою, звичайно, адже хочете ви чи ні, але ви створені за образом і подобою Божою) і тому для Вас закриті ті таємні знання, які доступні тим, хто вірить і шукає Бога.

Якщо ж ви вірите в Бога Творця, визнаєте, що Він відкривається людям, але не переконані в тому, що Біблія є Слово Боже, то й вам, звичайно, ця робота здасться бездоказовою. Але якщо Бог, будучи благим Творцем, побажав би відкрити Себе, то навряд чи Він зробив би Своє Одкровення недоступним для людей. Зрозуміло, що ми повинні чекати, що Своє слово Бог постарається донести найбільшій кількості людей. Навряд чи Одкровення Боже буде обмежене вузьким колом осіб, яким заборонено ділитися ним з оточенням, і жодна секта не може претендувати на те, що саме виключно їй відкрився Творець.

В ідеалі, звичайно, Бог повинен звертатися до всіх. Ми, християни, віримо, що частково так воно і є. У серці кожного живе голос Божий – совість. У кожного вкладене природне знання про Господа, але через те, що багато хто зловживає вільною волею, це природне Одкровення настільки закаламучене нашими злими звичками, що практично неможливо відокремити істинне слово Боже від нашарування наших забобонів. Коли шахід вбиває інших, він наївно думає, що тим догоджає Богові, але він помиляється – Творець ненавидить вбивство! Якраз для того, щоб така помилка не виникала, Бог і уклав договір з обраними людьми і вручив їм Своє Одкровення, щоб вони донесли Його веління до всіх розумних істот Землі. Це Одкровення Бога про Себе і Свою волю називається Біблією.

Щоб будь-хто міг переконатися в тому, що Біблія є Слово Боже, ми пропонуємо ряд критеріїв перевірки.

  • Це висота її вчення – у Біблії є безліч інформації, що взагалі не може бути результатом діяльності людського розуму.
  • Це моральна висота її вчення, яка доводить, що Автором Біблії є Той же, Хто говорить з нами голосом сумління.
  • Ті, хто передавав нам слово Боже творили безліч чудес, що свідчить про дію в них надлюдської Сили.
  • У Біблії знаходяться тисячі пророцтв, що збулися, які не можна ніяк передбачити людським розумом – це означає, що Автором Біблії є позачасовий Повелитель світу.
  • Біблія досі могутньо діє на серця людей, показуючи, що Автор її досі піклується про Своє творіння.

Отже ми можемо з довірою віднестися до того вчення, яке тут викладене, бо його автор не якась людина, чи навіть певне коло людей, а Сам Творець Всесвіту. Якщо ж читач вважає, що Біблія дана Богом, але спотворена людьми, які нібито і тут зловжили своєю вільною волею, то він повинен пам’ятати, що сам сенс появи Божого Одкровення в тому і полягав, щоб не дати людям остаточно заплутатися у своїх вигадках.

Якщо ж і цього разу Одкровення зберегти не вдалося, і люди знову зіпсували Слово Боже, то винен у цьому випадку тільки Бог, Який не потурбувався про виконання Свого плану. Вважати так безглуздо, тим більше, що досі ще не виявлено жодного доведеного прикладу помилки в Біблії. Той, хто намагається спростувати Біблію, нехай спочатку доведе свою правоту, а потім, зазнавши весь тягар цих доказів, виправдається на Страшному Суді.

Отже на плечі критика Біблії лягає весь тягар доказу своєї правоти, а заодно проблема виправдання на Страшному Суді. Той же, хто бажає пізнати найбільшу таємницю Всесвіту, нехай з молитвою приступає до цієї славної справи, просячи Саму Пресвяту Трійцю керувати його розумом для того, щоб правильно сприйняти цю Божественну Таємницю.