Вир суперечностей

Про суперечності, які виникають у багатьох людей через їх небажання вивчати Біблію та налагоджувати стосунки з Господом, роздумує редакція сайту . . .

Все таки люди світу цього деколи бувають праві стосовно вірних. Як, наприклад, у тому випадку, коли стверджують, що Біблія – це книга лише для віруючих людей. Саме так, проте людина саме стає віруючою, коли бере до рук до цю Книгу: «Віра від слухання, а слухання від слова Божого» (Рим. 10:17). Але людей зовнішніх до Церкви цей маленький «нюанс» мало цікавить, адже вони настільки зайняті щоденними буденними справами (між іншим, підтверджуючи біблійний принцип, що «у скорботі будеш їсти …в усі дні життя твого» Бут. 3:17), що їм немає жодного діла до Біблії і до Церкви, окрім, звісно, великих релігійних свят.

Більшість людей світу цього тримається думки, яку, напевно, найкраще виражає народна мудрість: «Краще синиця в руках, ніж лелека в небі». Тобто краще дбати про земні речі, ніж задумуватися про небесні. Цікава логіка, нічого не скажеш, ну а що з того приводу каже Біблія, людей зовнішніх, як відомо не цікавить: не забуваймо, що вони вкрай зайняті турботами про завтрашній день. А якби трохи цікавилися, то неодмінно здивувалися, адже Біблія якраз каже, що не варто дбати про завтрашній день! «Не піклуйтеся про завтрашній день, бо завтра саме за себе піклуватиметься. Досить кожному дневі своїх турбот» (Мф. 6:34).

– Але як тоді жити? – може запитати людина, яка вперше почула таку категоричну заяву.

– А хто з вас, турбуючись, може додати собі зросту хоч на один лікоть? (Мф. 6:27), – у свою чергу запитує з біблійних сторінок Христос. Адже дійсно, хіба все в нашому житті підвладне нам? У жодному разі! І з цим сумним твердженням погодяться більшість людей. Але Біблія не була б Вічною Книгою, якби залишила людей напризволяще без відповіді на це важливе запитання: «Не турбуйтеся і не кажіть: що нам їсти? чи що пити? або: у що одягтися? Бо всього цього язичники шукають; знає бо Отець ваш Небесний, що ви маєте потребу в усьому цьому. Шукайте ж спершу Царства Божого і правди Його, і все це додасться вам» (Мф. 6:31-33). Як вам таке?

Але люди не були б людьми, якби в основній своїй масі повірили Біблії. Для них куди краще «синиця в руці», ніж, як вони вважають, примарна «лелека в небі». Але що заважає мати і «синицю в руці» і «лелеку в небі»? Адже Біблія зовсім не заперечує земних речей, просто вона акцентує увагу на речах небесних через їх незрівнянну значущість, «бо видиме – дочасне, а невидиме – вічне» (2Кор. 4:18). А стосовно земних речей Біблія каже, що «піклування про плоть не обертайте на похоті» (Рим. 13:14). Тобто Біблія лише розставляє пріоритети, і не більше. Але люди настільки зайняті своїми щоденними буденними справами, що їм немає часу, щоб збагнути ці речі. Як завжди бракує часу щоб пригадати всім доволі відомий біблійний принцип: «Порох ти і до пороху повернешся» (Бут. 3:19).

От такі непорозуміння і суперечності виникають у багатьох людей через їх небажання вивчати Біблію та налагоджувати стосунки з Господом.

Редакція сайту


Ваш коментар: