Біблійна стратегія

“Головною метою життя будь-якої людини, звісно, згідно Біблії, є здобуття життя вічного, це біблійна стратегія”, – переконана редакція сайту . . .

Загалом люди хочуть не тільки отримувати прості відповіді на складні житейські запитання, вони також хочуть, тільки не дивуйтеся, знати правду. Але знову ж таки, чути правду, яка особисто до вподоби їм, а ту, яка не до вподоби, вони чути не хочуть. Тому не дивно, що більшість людей Біблію, єдине джерело цілковитої правди в усьому світі, якось намагаються оминати стороною. Цікаво, чому саме? А ви прочитайте, яку характеристику подає кожному з нас ця Вічна книга: «“Немає праведного ні одного; немає, хто розумів би; немає‚ хто шукав би Бога; всі ухилилися з путі, негідні всі до одного; нема того, хто чинить добро, нема жодного”; “гортань їхня – відкритий гріб; язиками своїми обманюють; отрута аспидів на губах їхніх”. “Уста їхні повні лихослів’я і гіркоти”; “ноги їхні швидкі на пролиття крови; руїни і пагуба на дорогах їхніх; вони не знають шляху миру”. “Немає страху Божого перед їхніми очима”» (Рим. 3:11-18). І як підсумок усьому цьому викриттю: «Всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Рим. 3:23).

І скажіть, будь ласка, хіба виявиться багато охочих усе це читати? Звісно, що ні, особливо, коли практично вся Біблія присвячена людській зіпсутості та милосердю Божому. А от про милосердя Боже люди готові слухати і читати… от лише милосердя Боже нерозривно пов’язане з нашою, саме нашою, а не чиєюсь, зіпсутістю. І доки ми цього особисто не визнаємо – немає жодного сенсу говорити про милосердя Боже, як немає сенсу говорити про помилування без визнання злочину і провини. От така правда про нас, правда, про яку якщо не знають, але вже точно здогадуються, правда, про яку тим не менш більшість людей намагається забути… І слід віддати їм належне, забувають. Принаймні, до пори до часу.

Якщо вже зайшла мова про причини непопулярності Біблії, то варто пригадати ще один біблійний текст: «Входьте вузькими воротами, бо прос­торі ворота і широка дорога ведуть до погибелі, і багато хто йде ними. А вузькі ворота і тісна доро­га ведуть у життя, і мало тих є, хто знаходить їх» (Мф. 7:13,14). Як би сьогодні сказали, ці біблійні слова варто вважати стратегією всього людського життя. Саме стратегією, тобто, за визначенням, загальним планом, що охоплює довготривалий проміжок часу для досягнення важливої мети. А головною метою життя будь-якої людини, звісно, згідно Біблії, є здобуття життя вічного. А цього, у свою чергу, ніяк досягнути без визнання власної зіпсутості і беззаперечної потреби в милосерді Божому: «Бог же Свою любов до нас доводить тим, що Христос помер за нас, коли ми були ще грішниками» (Рим. 5:8).

Біблія густо рясніє подібними віршами, проте вони матимуть значення особисто для нас лише в тому випадку, якщо ми особисто для себе і привселюдно для оточуючих визнаємо той факт, що конче потребуємо Божої допомоги в подоланні власних гріхів. Приймемо, так би мовити, Біблійну стратегію, в іншому випадку, біблійні вірші про милосердя Боже залишаться лише гарними словами, які не матимуть для нас особливої користі в цьому житті, і судитимуть нас у житті потойбічному, як про це прямо попередив Ісус Христос: «Хто від Мене відмовляється і не приймає слів Моїх, має собі суддю: слово, яке Я сказав, – воно судитиме його в останній день» (Ін. 12:48).

Редакція сайту


Ваш коментар: