Як перебуваючи в Церкві можна потрапити до пекла?

Для багатьох людей перебування в Церкві – це можливість уникнути попадання в пекло. Чому лише для багатьох, а не всіх? – Бо багато людей взагалі не знають для чого вони ходять до церкви: бо так прийнято, бо в дитинстві привчили, треба паски та воду посвятити і таке інше. Для тих же людей, які свідомо перебувають у церковному лоні, щоб не потрапити до пекла, цілком існує можливість потрапляння саме туди, внаслідок… Ні, не зречення від віри, бо в такому разі людина як би покидає церковні стіни. Причина, насправді, більш банальна – засудження ближніх.

Не їх окремих вчинків чи поведінки, у подібних гріхах люди більш-менш каються. Страшніші наслідки має ситуація, коли людина замість Бога починає вирішувати: спасеться конкретна людина (група людей, християнська конфесія) чи ні, потрапить до пекла чи ні. «Не злословте один на одного, браття: бо хто злословить на брата або судить брата свого, той злословить на закон і судить закон: коли ж ти закон судиш, то ти не виконавець закону, а суддя. Один є Законодавець і Суддя, Який може спасти і погубити; а ти хто, що судиш ближнього?» (Як. 4:11,12). І ще: «Не судіть, щоб і вас не судили; бо яким судом судите, таким судитимуть і вас, і якою мірою міряєте, такою відміряється й вам» (Мф. 7:1,2). Згідно цього біблійного принципу: якщо ми осуджуємо певну людину за якісь вчинки, виникає ризик, що ми повторимо їх, але якщо людина починає вирішувати загробну долю певних людей, чи навіть всього людства, що найчастіше набуває форми потрапляння їх у пекло… Решту, як мовиться додумайте самі.

Коли ж люди починають трактувати Біблію, тобто прикриватись Божим авторитетом, засвідчуючи, що ті чи інші люди не живуть згідно Писання і через те, потраплять у пекло, деколи забувають, що Писання може мати багато трактувань. І якщо певна людина чи група людей не відповідають, як на нашу думку, біблійним критеріям, це не означає, що це в дійсності так. А якщо й так, треба пам’ятати ще один біблійний заклик: «Хто ти, що осуджуєш чужого раба? Перед своїм Господом стоїть він або падає. І буде поставлений, бо Господь має силу поставити його» (Рим. 14:4). Виявляється сусід-алкоголік, якого всі вважали пропащою людиною, може покаятися у своїх гріхах і потрапити в Царство Небесне. Не забувайте також про те, хто потрапив туди першим.

Виявляється, Бог дивиться на нас під дещо іншим кутом, ніж ми: «Тому не судіть нічого передчасно, аж доки не прийде Господь, Який освітить таємне у темряві і виявить сердечні наміри; і тоді кожному буде похвала від Бога» (1Кор. 4:5).

Редакція сайту


Ваш коментар: