Важливе питання

Питання: «Що особисто для мене означає хрест?», які піднімалося в одному з попередніх дописів, насправді є зовсім не дозвільним, навпаки, вкрай важливим, бо від нього залежатиме наша посмертна доля: «Бо яка користь людині, коли вона придбає ввесь світ, а душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?» (Мк. 8:36,37). Адже хочемо ми того чи ні, але всім нам «визначено один раз умерти, а потім суд» (Євр. 9:27), «щоб кожному одержати згідно з тим‚ що він робив, живучи в тілі, добре або лихе» (2Кор. 5:10).

І саме від нашого ставлення до хреста, а точніше, за умови правильного до нього ставлення, як символу страждань і спокутного подвигу Спасителя, залежатиме шкала цінностей у нашому житті, тобто те, що буде важливішим для нас: духовне чи тілесне. І від цієї шкали цінностей, що формуватиме наші вчинки, залежатиме наша посмертна доля: «Бо ті, що живуть за плоттю, думають про тілесне, а ті, що живуть за духом, – про духовне. Помисли плотські є смерть, а помисли духовні – життя і мир» (Рим. 8:5,6). «Не обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посіє людина, те й пожне. Хто сіє для плоті своєї, від плоті пожне тління, а хто сіє для духа, від духа пожне життя вічне» (Гал. 6:7,8). При чому наслідки подібного вибору ми почнемо отримувати («пожинати» згідно апостола Павла) ще в цьому, земному житті, яке є лише підготовчим етапом до життя вічного з Ісусом Христом, Господом нашим.

Редакція сайту


Ваш коментар: