Церква

Перш ніж почати розмову про Церкву, слід уточнити, що являє собою Церква.

Отже, Церква – це спільність людей у просторі та часі, яких об’єднує віра в Господа Ісуса Христа. Віра в Божественність Ісуса Христа має на увазі, що людина, висловлюючись словами церковної молитви, вірить і визнає що Христос є «Син Бога Живого, що прийшов у світ грішників спасти, з яких перший я». Богосинівство Ісуса Христа нерозривно пов’язане з церковним догматом про Триєдиність Бога: Бога-Отця, Бога-Сина і Бога-Святого Духа. Якщо людина цього не визнає, її не можна вважати християнином, тобто послідовником Христовим.

У свою чергу, перебування Церкви в просторі та часі означає, що Церква Христова об’єднує віруючих у Божественність Христа людей, які жили, живуть і будуть жити на землі до кінця часів, і перебувають, відповідно на землі (живі) та на небесах (спочилі).

Те ж, що люди зазвичай вважають Церквою: священнослужителів, храмові будівлі, ікони, богослужіння та ін. є лише видимою, причому вкрай незначною, частиною Церкви. Тому судити про Церкву лише за певними її частинами, це те саме, що судити про ходові та експлуатаційні якості автомобіля по дзеркальцю заднього виду, що погодьтеся, вкрай нерозумно, а то і безглуздо.

Про головне ж завдання Церкви ми поговоримо іншим разом.


Ваш коментар:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>