Нищівний шлях ненависті

Про небезпеку, яку несе людині сліпа ненависть, роздумує редакція сайту . . .

«Ненависть – це глибоке емоційно негативне ставлення суб’єкта до індивіда чи іншого об’єкта, що характеризується відчуттям гніву, ворожістю, огидою, бажанням заподіяти йому біль, як фізичний, так і моральний, чи шкоду. Ненависть може існувати й без об’єкта, бути ні на що не спрямованою», – такі відомості про ненависть повідомляє нам стаття з електронної енциклопедії. І на останнє речення: «Ненависть може існувати й без об’єкта, бути ні на що не спрямованою»,  – хочемо приділити вашу увагу, бо воно якнайкраще ілюструє той хаос, що твориться в серцях і розумах багатьох росіян.

Не варто вважати, що росіяни, яких опанувала ненависть, плекають її лише до українців чи представників якихось інших національностей (той самий антисемітизм). Ця ненависть всеохоплююча, і лише спрямовується пропагандою на певний об’єкт: сьогодні ненавидять українців, завтра – білорусів, післязавтра – поляків, не забуваючи, ясна річ, ненавидіти білорусів та українців. Але страждають від такої ненависті передусім самі росіяни, бо, як відомо більшості, ненависть – це руйнівна емоція, яка знищує, випалює все навколо себе. Крім того, пересічний росіян, на щастя, не так вже багато може завдати шкоди Україні, Польщі чи тим більше США, проте своєю ненавистю він отруює власне життя і життя оточуючих, роблячи його просто нестерпним.

Але на таку ненависть страждають не тільки багато росіян, але і чимало українських громадян. Проте така ненависть не спрямована проти рф і її збройних сил, що можна зрозуміти у світлі останніх сумних подій, а спрямована вже тривалий час… проти самої України і її народу. Так, не дивуйтеся, в Україні живе ще чимало людей, які ненавидять саме її, і навіть ставши жертвами російської агресії, вони продовжують ненавидіти українців, вважаючи саме їх причиною власних нещасть і страждань. І в жодній мірі не намагайтеся зрозуміти логіку цих засліплених ненавистю людей, бо в ненависті немає звичної і зрозумілої для більшості логіки – це логіка зла в чистому вигляді. Зла, яке готове самознищитися, але нанести бодай хоч якусь шкоду оточуючим.

І не варто шкодувати цих людей, бо шлях такої нищівної ненависті обрали вони самі, і підсвідомо відчуваючи, що цей шлях приведе їх до руйнації і загального краху в житті, проте продовжують простувати цим шляхом, бачачи в ньому чи то сенс всього життя, чи то виправдання власних гріхів чи то ще якусь маячню. Але попри всі ці вигадки-виправдання шлях у такої всеохоплюючої ненависті один – моральне, духовне, а за ним і фізичне самознищення людини. Чого сьогодні свідками ми є. Тому зважаючи на все написане та сказане, бережіть себе від такої ненависті, щоб не уподібнитися багатьом росіянам та громадянам України, які дозволили собі попасти в тенета нищівної ненависті.

З любов’ю, редакція сайту