7 Неділя після П’ятидесятниці

Зцілення двох сліпих, Андрій Рябушкін

У сьому неділю після П’ятидесятниці Православна Церква згадує зцілення Христом двох сліпих і німого в Капенаумі.

На божественній літургії цього дня читається наступний євангельський уривок: “Коли йшов Ісус звідтіля, за Ним слідом ішли двоє сліпих і кричали: помилуй нас, Ісусе, Сину Давидів! Коли ж Він увійшов у дім, сліпі приступили до Нього. І говорить їм Ісус: чи віруєте, що Я можу це зробити? Вони говорять Йому: так, Господи! Тоді він доторкнувся до очей їхніх і сказав: за вірою вашою нехай буде вам. І відкрилися очі їхні; і сказав їм Ісус суворо: пильнуйте ж, щоб ніхто не довідався. Вони ж, вийшовши, прославляли Його по всій землі тій.

Коли ж ті виходили, то привели до Нього чоловіка німого, біснуватого. І коли біса було вигнано, німий почав говорити. І народ, дивуючись, казав: ніколи не було такого в Ізраїлі. Фарисеї ж говорили: силою князя бісівського виганяє Він бісів.

І ходив Ісус по всіх містах і селах, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи Євангеліє Царства і зціляючи всякі недуги і всяку неміч у людях” (Євангеліє від Матфея 9:27-35 – текст надається згідно українського синодального перекладу Біблії)

Роздуми стосовно євангельського читання:

2017


2018


2019


2020


2021


2022


2023